На краю дороги

На краю дороги росте дуб високий
Старий і корявий та й ще одинокий.
А колись бувало тут росла діброва
И колись літала тут козацька слава.

Десь тут недалеко стояла криниця.
З неї брала воду знатная дівиця.
Зранку залицявся козачок чубатий.
Ніччю цілувались там десь біля хати.

І був той дубочок молодий, високий
Та вже пролетіло так багато років.
Десь поділись коні та воли з возами
Та нема вже дівки з тими козаками.

Стоїть у дороги старий дуб високий.
Навкруг чисте поле скільки бачить око.
Де ж ота дівчина, де козак чубатий?
Вже нема криниці та немає хати.

А навколо дуба все ж життя вирує.
Новеє людинство в полі хазяйнує.
Та бува під дубом сядуть для спочину.
Заспівають пісню про тую дівчину.

Як та дівчинонька ходила по воду
І як козаченько задививсь на вроду.
Як з криниці достав золоте відерце.
Загубив на віки своє палке серце.


Рецензии