Ветеранам МВС

Як в юності свій шлях ви обирали
Можливо, вас романтика вела...
Ви не роботу,службу обирали...
Між ними є різниця немала.
   Час ненормований: як в будні,так і в свята.
   Для вас усі були робочі дні.
   І в мирний час ви всі були солдати,
   Завжди готові в бій, як на війні.
Нічні"Тривоги","Громи" і "Заслони",
"Набати","Перехвати" знали ви.
Так нелегкі ті зірки на погонах,
Що за роки на плечі вам лягли.
   Щодня у справах, версіях, тривогах...
   То розкриття,то розшук,патрулі...
   То виклик на подію-знов дорога...
   Життя людей і спокій берегли.
Лиш для сім'ї часу не вистачало...
Ви не встигали додивитись сни...
На службу мчали,як ще діти спали,
Вертались,коли спали вже вони.
   На службі ви не тліли,а горіли,
   І справі віддавались,як могли...
   Домашні вас,часом,не розуміли...
   Все ж для дітей ви прикладом були
Сумлінності,і честі,і відваги,
Любові до життя і до людей,
Як лицарі великої звитяги,
Як носії найсвітліших ідей.
   Так,ви недокохали,недоспали,
   Для дому невловимі ви були.
   Дружини й діти більше вас чекали
   Та створювали вам міцні тили.
Із святом вас, солдати-ветерани.
Здоров'я вам, затишку повсякчас,
Нехай не ятрять душу давні рани,
Хай рідні бережуть і люблять вас.
                10.11.2016р.


Рецензии