Хуртовина на Рiздво

Хуртовини, заметілі,
Сиплють сніги білі-білі.
Наче провалилось небо
І Різдво таке, як треба.

Закрутило вітром всюди,
У снігу хати і люди.
Ще й мороз нам дошкуляє
З нами Христа прославляє.

Хоч морозяні ці свята,
Та кутя була багата.
Колядують - хто як вміє,
І в ці дні весь світ радіє.

Бо Різдво лиш раз у році
У вишиваній сорочці
Завітало в кожну хату,
Щоби честь Христу віддати.

Тому сніг і хуртовина
Звеселяли Діви Сина.
Сніг скрипів в нас під ногами,
Обдаровував дарами.

То ж радіймо, колядуймо,
Силу Божу завжди чуймо.
Хай Христос нам помагає 
І в опіці всіх тримає.

Хай поможе  мир здобути,
Про страшну війну забути.
Щоб в Різдво в наступнім році
Був  лиш МИР на кожнім кроці!

20.01.2017 р.


Рецензии