Жёлтый автобус

Жовтий автобус

Автобус жовтий зупинився
На блок-посту. Та опинився
В біді. Лунає раптом вибух!
В автобусі  всі  стекла вибив.
Всі  люди вибухом  накриті!
А  половина  з них – побиті!

І  СМІ  всі  зразу заволали:
То – ополченці  обстріляли!
Категорично, без  завади:
Стріляли ополченців ГРАДи!

ОБСЄ не обглядали
І висновків ще не давали,
А в СМІ  уже заява є!
Замову хто таку дає?

Два дні  нікого не пускали,
Два дні  сліди всі замітали.
Пустили врешті ОБСЄ,
Та докази одно все є!

Зняв ті  події  регістратор,
Безпристрасний тож інформатор,
Він об’єктивно все то  зняв
І  всім правдиво показав:

Автобус,  і  як стався  вибух,
Людей побив в ньому невинних,
Як осторонь лягли снаряди,
І звідкіля стріляли ГРАДи…

Щоб цю провину не розкрили,
ОБСЄ не пропустили
Оглянути негайно місце.
І зроблено ото навмисне!

Ще можна визнати: раптово
Той вибух стався випадково…
То терористи винні, звісно –
На ополченців влада тисне!

Факт  розкрутили повсемісно.
Тож, вибух зроблено навмисно?
Наводить то людей на думку…
Але – в якому розрахунку?

Наказ військам у наступ дати?
І  тим  приказ свій оправдати?
Чи показати шмат  в  Давосі?
Де ж відповідь в тому вопросі?

Демонстрував ти, як докази,
До нас не стримував образи,
З автобусу той шмат обшивки!
Там від яких осколків дірки?

Нащо усім  ти, як химеру
Демонстрував оту «фанеру»?
Є ж висновки  ОБСЄ !
І  водія  свідоцтво  є!

І  шмат  отой – твоя провина:
Вже всім відомо, що то – міна!
І  міна зовсім не російська,
Не ополченців – українська!

Той вибух – злочин провокацій,
Отих  ганебних махінацій,
Що витворяє твоя  влада!
Тобі  яка з цього  награда?

Ми бачили все на екрані…
Ти ж виставив в якому стані
Себе? То ж, пане, несерйозно!
Трагічно все це, не курйозно!

Що, з  «Боінгом» минулась справа?
І  знову – витівка лукава?
Хоча  і  менша – у  тім  дусі,
В тому ж диявольському вкусі?

Автобуса  був жовтий колір,
Знак: зупиніться! Досить болі!

Отож, нехай розсудять люди…
А як розсудять, так і  буде!

                01. 15р.


Рецензии