СТУД

Бледият поет напразно се опитва
да стопли крехката си муза
със устни,
с ласки
с нежни думи....

Във лепкавия полумрак
на тихата мансарда
звездите
примигват срамежливо -
снежинки,
пратени от милостивия ни Бог...

И само сребърният сърп
на гилотината-луна
смалява неотменно
разстоянието между Бога
и поета...

Ружа Велчева


Рецензии