Беларусь

Беларусь,мая сінявокая,
Ты ў жыцці маім толькі адна!
Ты даруеш мне шчасце глыбокае,
Дастаеш у маім сэрцы да дна!
Зарасла ты лясамі зялёнымі,
Вакол кветкі духмяна цвітуць,
І паля і лугі ляжаць роўнымі,
Яны людзям ураджаі даюць.
Жыта золатам на зямлю ложыцца,
Як цудоўна за ім назіраць!
То туды,то сюды і калосіцца,
Я хачу гэту хвалю спытаць.
Найчысцейшае неба,блакітнае,
У ім бы вата аблокі плывуць,
Для мяне Беларусь-як магнітная,
У табе мае продкі жывуць.
Усім сэрцам у цябе закахалася,
Прыгажэйшая зорка мая!
Дзе б у жыцці я і с чым не спаткалася,
Ты даруеш багацці,края...


Рецензии
Сейчас у нас писателей не очень то власти любят.
А написано великолепно!

Романтизм   18.12.2021 22:43     Заявить о нарушении
Спасибо большое)

Дарья Наумович   13.05.2022 13:32   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.