Сповiдь чиновника Усмiшка

 Або про корупцію, яку
  ніколи не здолаємо

Я в начальники не пнуся.
І хоча не став вождем,
У житті всього доб’юся:
Гроші є – нема проблем!

Про це люди добре знають
І якщо потреба є,
Неодмінно відшукають
Покровительство моє.

Треба довідку, печатку?
Не звивайтеся вужем.
А мерщій мені –  десятку.
Гроші є – нема проблем!

Проштовхнути на навчання
Слід нездар або нікчем?
Теж під силу це завдання.
Гроші є – нема проблем!

Влаштуватись на роботу?
Узаконити гарем?
Дайте з „Рузвельтом” банкноту.
Гроші є – нема проблем!

А за ордер на квартиру
Ми їх пачками берем.
Потім ділим   по ранжиру.
Гроші є – нема проблем!

Вже нікого не боюся,
Нахабнію з кожним днем.
Знаю: з шефом поділюся,
То не матиму проблем...


Рецензии