Дивна хвороба Усмiшка

Шлунок стурбований,
вкрай переповнений,
дує, газує, болить...
   (З реклами ліків на Укррадіо)

Ну що за хвороба закралась до тіла?
Надуло животик, немов барабан.
Здається, нічого такого не їла:
Салат із капусти, ковбаски півкіла,
Сальця грамів триста, пиріг і банан.
А ще  скуштувала (не знаю, як сталось)
Рагу – прямо з печі. Скажу: смакота!
Ням-ням – і в каструльці залишилось мало.
У шлунку ж забулькало й задеренчало,
Гарматою вдарило: та-та… та-та!
Від цього відчула, пробачте, нудоту,
Тому перестала жувати рагу.
Лиш випила зопалу глечик компоту.
 … Завершивши цю повсякденну роботу,
 Відчула в середині бур-бур, гу-гу...


Рецензии