Много снега к урожаю

Провалились в снег калитки -
Соревнуются снежинки..,
И кому, же повезет ?
Кто-то в школу не пойдет ,
До обеда сон - он всласть.
Как же, деточкам гулять?
Рядом бабушки скучают,
Но они вот точно знают:
Снег обильный к урожаю,
Стол без хлеба не бывает.


Засніжило. Замело

Засніжило. Замело
Всі стежини і село.
Із пухнастої хмаринки
Тихо сипляться сніжинки.
Дмитрик вийшов погуляти –
Рідну хату не впізнати.
Не хатина це – грибок
В білій шапці. А в садок
Не пробратися ніяк.
Каже бабця:”Добрий знак.
Повно снігу – до врожаю.”
Мудра бабця завжди знає.

Тамила Пироженко


Рецензии