Слово про Вiнницю

     Свого часу авторовI цих рядкiв довелося бувати на батькiвщинi Михайла Олександровича Шолохова, у станицi Вешенськiй. В однiй з бесIд особистий секретар письменника Михайло Власович Коньшин запитав:
"А действительно ли правду говорят, будто в ваших краях и зимой в небе слышится клич журавлей?"
     Всього лише штрих, можливо однIеi з легенд, iснуючих на Дону про наше Подiлля, що свiдчать про обiзнаннiсть i повагу до нашого краю, але погодьтесь - вiн не може не зачарувати i не наповнювати гордiстю того, до кого звертаються з таким зворушливим i поетичним запитанням.
     Адже дiйсно! Вiнниця проростае iз сивоi давнини i дух майже шести з половиною столiть блукае ii чарiвними i затишними вулицями.
У нашого мiста надзвичаайно потужна i героiчна iсторiя! Вiнниця просто купаеться у прекрасному сьогоденнi блакитних хвиль Пiвденного Бугу i на неi безпечно чекае велике i щасливе майбуття!
     Саме так! Затишна i приваблива краса нашого мIста, його миротворчий i розмIренний ритм дiють заспокiйливо i зачаровують мешканцiв i Гостей.
     А благодатний клIмат i неповторний природний ландшафт в оточеннi блакитного вiдзеркалля Пiвденного Бугу придають оточуючому середовищу дiйсно самобутнього колориту. а якщо все це перемножити на старовиннiсть, то ми легко переконаемось у всебiчному факторi чарIвностi нашоi рIдноi Вiнницi!
     I звичайно ж, справжньою красою нгашого мiста е тi, хто на протязi всього часу iснування створював i примножував його самобутнiй авторитет, привабливiсть i те чарування, якI ставлять нашу ВIнницю в ряд з кращими мIстами Украiни, в ряд з  визнанними авторитетами близького i далекого зарубiжжжя!
     Вiнничани завжди вмiли максимально, з неприкритою (неприхованною) щирiстю i гостиннiстю справжнiх господарiв привiтати гостей, бути щедрими I надIйними, вимогливими, авторитетними i турботливими вчителями, допитливими, працьовитими i талановитими учнями.
     Iмена славетних Вiнничан увiйшли в золотий фонд i стали справжньою окрасою суспIльства!
     Нам е ким пишатися. а молодi е на кого рiвнятись, кого наслiдувати, з кого броати приклад. Вiд поколiння до поколiння продовжуеться естафета добрих звершень, примножуючих славу i авторитет нашого мIста! Славного, чарiвного i неповторного мIста над Бугом!
    Шановнi земляки!
Примножуйтесь своiми дiлами славними! Примножуйтесь любов,ю своею до рiдного краю своеi iсторii, бо
...Допоки безкрая поля
колосяться пшеницею й житом,
Доти буде подiльська  земля
приростати новим дивоцвiтом!

Виктор Драчук


Рецензии