Военное детство

Воєнне дитинство

(Сонет)

Сюди й туди пройшли важкі бої.
За кроки від дороги отча хата.
Однак дитячі іграшки свої
я від дорослих змушений ховати.

У ямі, де службові сараї
та в бур’янах, що в них горою скати,
звабливі залізячки від шлеї,
патрони, гільзи й справдішня граната.

Ніщо не інше в іграх, ніж вона,
і героїчна, й проклята, війна,
де в справдішніх окопах ми солдати,
що служить дрюччя їм за автомати.

На всенький день забава в нас одна,
бо мирних днів ще не вдалося знати.


–––––––

©Анатолій Загравенко.


Рецензии