Незабуття

Незабуття пантрує на мене,
Плазує стиха білим полотном.
Як озирнуся – в сніг пухкий пірне,
Продовжу шлях – вертається ізнов...

...Незабуття: буття і небуття.
Незабуття: біль, щастя і розпука...
Хоча немає в часі вороття,
Незабуття перемага розлуку.

Незабуття чатує біля сходів.
Незабуття чека на сторінках
Улюблених романів. Плачу: «Годі!
Облиш мене! Дай спокій!» Та в очах

В незабуття – осяйна невблаганність.
Жорстокий усміх милосердних вуст
Мені дарує невичерпну радість,
Нестерпну радість, що я так боюсь...

...Незабуття завжди зі мною поряд –
Гірке і легке, як осінній дим...
...Незабуття – мій потаємний голод,
За Сонцем туга, що було моїм!..

13.02.05


Рецензии