Дитинство

Так близько все і так далеко…
Калачики і молочай.
Нас поприносили лелеки –
У шибку дзьобом – зустрічай.

Скоромна їжа під ногами –
Другої майже не було.
Земля опікувалась нами –
Один татусь на все село.

Лежали другі по Європах
Коли і де – ніхто не знав.
А смакота, стебельця кропу,
Ось, рядом і  доступна нам.

І святом був той день чи вечір,
Коли «подушечки» в руці…
Те щастя босої малечі,
Що доля їм у шаплиці.


Рецензии