Я так скучала по тебе. Ирина Ревякина

Я так скучала по тебе….
И март звенел своей капелью.
Ты подарил мимозу мне
В тот женский день порой весенней.

Я так скучала по тебе….
Апрель звучал скворцом певучим.
Ты подарил подснежник мне,
И разлетелись в небе тучи.

Я так скучала по тебе….
И май благоухал цветами.
Твои тюльпаны на столе.
А чувства бабочкой летали.

Я так скучала по тебе….
Июнь пришёл с горячим солнцем.
Ромашки, что дарил ты мне
Стояли в вазе на оконце.

Я так скучала по тебе….
Июль влетел с грозой и ливнем.
И васильков небесный цвет
Казался мне воздушно-дивным.

Я так скучала по тебе….
Уборка. Август. И пшеница.
Колосья подарил ты мне.
То поле до сих пор мне снится.

Я так скучала по тебе….
Сентябрь явился лётом птичьим.
Благоуханной розы цвет
Был /мне казалось/ необычным.

Я так скучала по тебе….
Октябрь раскрасил листья в жёлтый.
Рябины веточку ты мне
Принёс и был такой продрогший.

Я так скучала по тебе….
Ноябрь в тучах сплином серым
Пробрался в комнату ко мне.
Хоть и принёс ты хризантемы.

Я так скучала по тебе….
Декабрь замёл, всё стало белым.
Ты "ухожу" сказал вдруг мне,
Оставив только лишь дилеммы.

Я так скучала по тебе….
Январь и Рождество – Свет неба.
И Ангел прилетел ко мне.
Укрыл крылом. Он всё ведь ведал.

Я так скучала по тебе.
Февраль пургой унёс, что было.
Купила кактус я себе,
Зацвёл он /надо же (!)/ как мило!

Я не скучаю по тебе….

ТАКА КОПНЯХ ПО ТЕБЕ АЗ…
Превод: Радко Стоянов

Така копнях по тебе аз…
И МАРТ звънеше на капчука.
Мимоза подари ми ти
на женски ден, пред пролет мила.

Така копнях по тебе аз…
АПРИЛ звуча, скворци запяха.
Кокиче ти ми подари,
в небето птици полетяха.

Така копнях по тебе аз…
И МАЙ ухаеше с цветята,
лалета засияха в мен,
летяха чувства-пеперуди.

Така копнях по тебе аз…
С горещо слънце дойде ЮНИ.
Дари ми маргаритки ти –
във ваза греят на перваза.

Така копнях по тебе аз…
И ЮЛИ долетя със бури,
а синият небесен цвят
оказа се въздушно-дивен.

Така копнях по тебе аз…
Оборка. АВГУСТ. И пшеница.
Ти клас на мене подари,
до днес сънувам аз полето.

Така копнях по тебе аз…
СЕПТЕМВРИ дойде с птичи полет.
Благоуханен розов цвят
за мене беше непривичен.

Така копнях по тебе аз…
ОКТОМВРИ оцвети се в жълто.
Рябина-вейчица на мен
донесе ти, съвсем премръзнал.

Така копнях по тебе аз…
НОЕМВРИ с облаците сиви
провря се в стаята при мен,
а ти донесе хризантеми.

Така копнях по тебе аз…
ДЕКЕМВРИ с бяло вред засипа.
„Аз тръгвам“- каза ти на мен,
дилеми само тук остави.

Така копнях по тебе аз…
И ЯНУАРИ с Рождеството светло,
и Ангел долетя при мен,
простря крило. Той всичко знае.

Така скучах по тебе аз…
Отнесе всичко ФЕВРУАРИ.
Аз кактус купих си, за мен,
И разцъфтя той – тъй бе мило!

И не копнея аз по теб…


Рецензии