Все происходит по Божьей воле... Ольга Мальцева

Кого-то горе ожесточает,               
И он озлоблен на белый свет.       
Он радость жизни не замечает,      
Как – будто счастья на свете нет. 

Не надо волю давать стенаньям.               
Не надо слезы лить и унывать:               
Господь посильные нам шлет страданья,   
Учитесь Господа восхвалять.               

Хвалите Господа в беде и в горе,          
Кому – то хуже сейчас, чем Вам.          
Все происходит по Божьей воле,          
Молитесь Господу, идите в храм.         

      
ВСИЧКО Е ПО БОЖИЯТА ВОЛЯ
 Превод: Радко Стоянов

Щом мъка някого ожесточава
и той е озлобен на този свят,
в живота радостите не познава,
за щастието той е непознат.

Не давай воля на стенания,
не лей сълзи напразно, не унивай:
по силите ни дава Бог страдания,
учи се, Бога с обич възхвалявай.

Хвалете Господа в  беда, в неволя,
по-зле е някому сега от нам.
И всичко е по Божията воля,
молете се на Бога и идете в храм!


Рецензии