Лягэн ши кынтек...

Лягэн ши кынтек пентру суфлетеле рэтэчите
Ын мохорул дес,каре с-а ынэлцат пынэ ла гыт,
Шоапте мой ка перна пентру урекиле асурзите,
Де вочя висколулуй,каре умблэ шкьоп пе пэмынт.
               
Плэчере ши мэрецие пентру окий-мь обосиць де чацэ,
Линиште ши паче,гэлэжие плэкутэ ешть маре,не-нцелясэ.
Каре мэ кутремурэ блынд,мэ ренаште,ымь спуне кэ вяца,
Нумай се-нчепе,кэ тоамна тырзие-й май луминоасэ.

Ын мине изворэште доринца,ярэ сэ кутреер кымпииле,
С-аскулт ноаптя ликуричий,прин пэдурь сэ петрек зилеле.
Че-й греу пентру алций,ушор ку крейонул c-аштерн пе фоае.
Сэ умбл дискулц ка-н копилэрие,фэрэ умбрелэ,прин плоае.
Пе дял сэ стриг де феричире,натура улуитоаре с-о слэвеск.
К-о суфларе ушоарэ-мь ымпрэштий ченуша,синчер зымбеск.
Ну те ынтреб унде-ай фост,скумпо,бине кэ ешть акума.
Ыць кулег сфатуриле сфинте,ыць бяу лаком алба спумэ.

Ну вряу сэ не деспэрцим,мэ-нтристязэ,кэ фи-вой департе.
Ку ажутору-ць флорь креск дин ноу пе кэиле-мь асфалтате.
Ляк фолоситор,елексир дорит,вин дулче ешть,маре елегантэ.
Ынкэ те вой адмира,кэч м-ам ындрэгостит ын тине ка-нтр-о фатэ.


Рецензии