Не паражня

Пад час хрысцінаў Васілісы,
Унучкі меньшай ад дачкі,
Такі вось роздум асабісты
Напоўніў гэтыя радкі.

Маё жыццё спыніцца мусіць
Як і бацькоў, як і дзядоў,
Ці прашчураў, што з Беларусі
Свой род вялі з сівых вякоў.

Але ж пакуль не склаў я крылы,
Пакуль развагу не згубіў,
Удзячны лёсу, бо шчаслівы
Унукаў нянчыць дарагіх.

А ўбачу праўнукаў прыгожых
(Калі ўжо ўнукаў пажаню),
Удзячны буду табе, Божа,
Што я не жыў упаражню.


Рецензии