Над зеленим гаем

Ой, летіли дикі гуси їм знайомим краєм
Понад степом сірим та зеленим гаєм.
Та казала гусакові - його рідна мати:
- «Пролітай ти як найвище, щоб клопіт не мати.

Ми над тим зеленим гаєм навесні літали
З того гаю зеленого мисливці стріляли.
Там і зараз у тим гаї мабуть є мисливці.
Постріляють гусей разом та і поодинці».
 
Та не слухає синочок рідненької мати
Щоб летіти як найвище та клопіт не мати.
А в тим гаї зелененьким мисливці бували
Та й з рушниць у того гуся із гаю стріляти.
 
І поцілили точненько у самеє серце.
Каменюкою із неба впав він у озерце.
Ой, з великого жалю закричала мати.
Та і далі полетіла – що ж було діяти?

Гусак попереду знає де літати,
А гусак позаду слухається мати.
Ой, летіли гуси до теплого краю,
А що собі думали того я не знаю.


Рецензии