Роса

Було, колись, роса лежала,
У терміни, що й ті лягли,
І підіймалась й знову впала,
Лиш обійняти не могли.

Її, як бачите, не гріє,
Забрало сонце її босим,
Глибокий сміх його жорніє,
І білий світ порізав коси!

Роса мовчала у засланні,
На догорілих квітах жита,
Блиснула в сонях на прощання, 
І зникла, як примара літа!

Тих вуст торкався лишень вітер,
Криштально-чистая лягла,
Від ранку дітись було ніде:
Від сонця, променів, тепла!

29.12.16.


Рецензии