Повторение горя

Повторення лиха

(Сонет)

Колись носив я жар
від хати і до хати,
щоб борщ або узвар
могла зварити мати.

Плив місяць поміж хмар.
Топтали сніг солдати,
щоб за один удар
село вкраїнське взяти.

Тепер я вже старий.
І літ мені багато.
Жар, звісно, не пічний
в моїй міській кімнаті.

Та в час живу важкий,
як і покійна мати.


––––––

©Анатолій Загравенко.


Рецензии