Кинути виклик Ахматов1й

Кинути виклик Ахматовій
Втонули у піні агатовій
Запалити ліхтарик блоковий
Кутаючись в светер стоковий

Як маяк, прокладати східцями
Біль. І не стати першопрохідцями
Так як ціль -
проти хвиль

А у зелені Айвазовського
Між штормів у душі Маяковського
Я палю мости,
Їх тримають листи
Із незрощених слів
І не доспаних снів
Про Нього

Безглуздий цей виклик... Чи ні?
Може, пишу вІрші
Що гратимуть струнами душ?
Стануть річками віддалених суш
Або
Поцілують знедолений виклик
Розцвітуть у серцях наче заклик
Щоб втонути у піні агатовій...
Знову кину я виклик Ахматовій


Рецензии