Наказание

Покарання

(Сонет)

А все таки кінець жахливий у Мотрони.
Коханця і її хто нині обороне?
Богдан, як лютий звір, вже аж кипить від злості.
А грішники в дворі, геть голі, на помості.

Повішають, либонь. Зв’язали ж, бач, докупи.
Тим часом поговір лунає за уступом:
– То бачите які? Із розкошів грішили.
Тепер любитись їм уже в сирій могилі.

– Зістарився Богдан. Подався, що й казати.
– Воно, звичайно, гріх. Але щоб так карати.
Я б цього не зробив. Нехай Господь боронить.
– Та ще ж і оголив. А гарна та ж Мотрона.

– Усі ми грішні. М-да. А так що б, не годиться.
В зажурі та в сльозах дівчата й молодиці.


––––––––

©Анатолій Загравенко.


Рецензии