Пулсът на тишината

ПУЛСЪТ НА ТИШИНАТА

     в памет на съпруга ми Петър
От скрина
тишината ми извади,
спомени несбъднати и смях.
Натъпках се до нерви.
И преядох.
Пулсът ми подскочи.
И  прозрях.

В билото на гордост спря смирение.
И блаженство
възседнало дъга,
блещукаше по пориви зелени
и грееше с копнежа на тъга.

Запазила до болка, до съблазън,
полъх,
аромат, събрана страст,
изригваше милувка до боязън.
И ехото зовеше
твоя глас.
17.12.2016г.


Рецензии
Вечна му памет на прекрасен човек Петр Петров( наш Черен Лебед )

Ольга Мальцева-Арзиани2   02.03.2017 15:34     Заявить о нарушении