Атахан Алиев. Я знаю, наше время...

Атахан АЬЛИЕВ




                ***
Агъязуз, ухьуз вуйи вахт ккудубшну,
Гъягъюрава… гежехайир дарпиди,
УнчIвигъ гъяйи гюзгюси мархьликк гъибшу,
Ишураза, …дерд аьгь апIуз дархьиди.

Аьгъязуз, ихь бахт кьяляхъ апIуз хьидар.
Жил`ин вари, чаз аку эвел айиб,
Фукьан ярхи рякъ гъивишра, гъубзидар,
Аьхир гъиди - вушра гъабхьиб цIиб вуй… цIиб.

ЦIибтIан дай ухьуз туву сатIи шадвал,
Яв инчI, яв аьшкьлувал, яв жан-юкIв апIуб.
КIул`ин бисураза магълуб гъахьивал -
Йиз гьюкмихьан имдар сарун апIуз шлуб.

Гежехайир! Ишури, гъягъюраза,
Зиян кайи кIваин хилар иливну.
Дерднакк кказа ва гьяйиф зигураза
Гъубзрайибдихъ, ккудубшу уьмриъ ивну.

Ваъ, гъябгъидар… йиз кIваълан гьич гъябгъидар.
Амма ухьу сатIира хьидар…хьидар.

            Табасаран чIалназ илтIибкIур Эльмира Аьшурбегова




Оригинал:

Атахан АЛИЕВ

                ***
Я знаю, наше время истекло,
И ты уходишь ... не простившись, только
Как под дождём оконное стекло,
Я плачу, ...так отчаянно и горько.

Я знаю, наше счастье не вернуть.
Всё, что имеет светлое начало,
Идет, и как бы не был долог путь-
Конец придёт - так мало, мало ... мало.

Мне мало было радости с тобой,
Твоей улыбки, нежности и страсти.
Сдаюсь, родная. Да! Проигран бой,
И не вернуть ... нет! Не в моей то власти.

Прощай ! Я со слезами ухожу,
Прикрыв руками раненое сердце.
Страдаю, так безмерно дорожу
Всем, что осталось там, за этой дверцей.

Мне не забыть… я знаю, не забыть.
Но нам с тобой не быть, не быть, не быть...


Рецензии
Отлично написано!

Курбанова Наргиз Нара   09.01.2023 20:22     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.