Жумуш этсем

жумуш этсем

Мен, жумуш этсем,
Толтура келсем,
Ызыма къарайма,
Ишими марайма.

«Къалай этдим?» – деп,
«Неле этдим?» – деп,
Сагъышха къалама:
«Мен неге жарайма?»

Къайгъылы болама,
Тынгысыз болама.
Бирде тюнгюлеме,
Бирде ёнгелейме.

Къыйнамайма кишини,
Махтайдыла ишими.
Алай эте, барама,
Дайым да мен жолдама.

Хар кюн сайын окъуйма,
Билим суудан тогъуйма,
Назмула хапар жазама,
Таулу тилге базама.

Жазгъаным жарар халкъгъа,
Деп, къарайма мен алгъа.
Керек болур бир кюнде,
Къартха, жашха, сабийге. 


Окъуучу китабымы,
Окъуп, бар жазгъанымы
Жаратса, насып – менде!
Къалам тартама бирде.


Рецензии