Василю Стусу

Він право мав, не вмираючи,
Сказати - я смерть пізнав.
Біль чужий приймаючи,
Себе народжувать з отрав.
Що було за смертю, знати
Не може всякий смертний.
Морок неба - цінувати,
Тяжко вмираючи - не вмерти.
Сказати правду він зумів,
На дибі душу упізнавши.
Цензор, читаючи його, німів,
За мури автора сховавши.


Рецензии