Владо, не викрадай поетiв

Владо, не викрадай поетів,
Не бійся їх слова,
Ворогів із друзів не роби,
Бо правда слова молодого
Рідніше рідної рідні.
Той, хто починає писати,
Не підбирає слів,
Він іще влади не бачить,
За злочин не сприймайте спів.
За слова голосисті пробачте.
Справжній поет вище влади,
Він учитель несміливих душ,
Всяка влада викликає супротив,
Чиновнику вище влади немає бажань.
Одні лиш поети не проти
Жити і вмерти без слави чекань.

Ненаписане слово моє
Животворним музичним звуком
Жити тихо мені не дає,
Ненародженим пахне онуком.
Хтось зустріне ці звуки в житті,
Небайдеже послуха й приємно,
Музика скаже, що мав на меті,
І любов наша буде взаємна.


Рецензии