хочаш

хочаш, прыходзь так,
кавы на ўсіх ёсць,
разам пачнем ноч.
я адгарну дах,
ты мой начны госць,
я не жадаў больш.
дзесьці агні, рух,
недзе чуваць смех,
куляй ляціць час.
белы плыве пух.
злодзеем дзень збег,
каб аб'яднаць нас.

ты мой жывы сум,
ты мой начны боль,
ты, далібог, мой.
нашых сустрэч тлум,
гукамі б'е ў столь,
нам не спыніць бой.
ведай, што я там,
дзе акіян слёз,
там, дзе жыве цень.
хочаш, табе дам
права на мой лёс?
проста забі дзень.

24.12.2016


Рецензии