Василю Стусу

Такого згустку чужої болі
Нічия більш чаша серця не вмістить.
Це ж так потрібно витерпіти долю,
Щоб у Всевишнього себе зустріть.
Кожною клітиною ненавиджу ту владу,
Що не дала у строк читати Стуса.
Тож навіть не судили так за зраду,
Кати його померли. Він - вернувся.


Рецензии