С веленья Божьего

З волі Бога

(Сонет)

Як не могла вже іскра бути в тілі,
то вирвалась із нього, мов стріла,
в статево-поєднальнім божевіллі
у світ надії та добра і зла.

І тілом проросла в жіночім тілі.
На неймовірний біль пора прийшла.
Бог допоміг нещасній породіллі,
щоб матір’ю тепер вона була.

Отож бо – мати. Горе то чи свято?
У всіх лише по-різному бува.
Дасть долю чи недолю Бог дитяті?
Хай лиш на добре прокричить сова.

Життя ж – це те, що вже ти тим багатий,
що зорі в небі й на землі трава.


––––––

© Анатолій Загравенко.


Рецензии