Марат дуска

Мяктяп дусым Марат – Тукай,*
Иллегя дя житмяде.
Анын кебек ачык иптэш
Бик еш мина житмяде.*

Икяу бергя Тукмакта без
Бер кон озак серляштек.
Ул серлярне, телясягез
Сойляр сезгя миляшлек.

                18.12.2016 г.


* Габдулла Тукай(Тукаев)
Родинка - соринка на принтере.


     Подстрочник:

Школьный друг мой, Марат Тукаев
Не дожил и до пятидесяти.
Такого открытого (душой) товарища)
Мне (по жизни) часто не хватало.

 Мы в лесной балке Тукмак,
В один из дней посекретничали.
Эти секреты, если захотите(узнать)
Вам откроет (расскажет) рябинник.*

*Тукмаке в то время росло очень много рябин.


Рецензии
Мәктәп дусым Марат – Тукай,*
Иллегә дә житмәде.
Анын кебек ачык иптэш
Бик еш мина житмәде.

Икәу бергә Тукмакта без
Бер көн озак серләштек.
Ул серләрне, теләсәгез
Сөйләр сезгә миләшлек.

18.12.2016 г.
* Габдулла Тукай(Тукаев)
Родинка - соринка на принтере.

Зиннур Хуснутдинов -Водолей   19.12.2016 17:50     Заявить о нарушении