Маме

Дзеліш гора са мною і радасць,
Дарагая мая, залатая!
Хай* даўжэй не прыходзіць старасць,
Хай хутчэй* толькі снег растане, --
Развядзём мы з табою ля хаты
Безліч* яркіх пахучых кветак* --
Гэта ў гонар і памяць таты*...
І засеем мы свой палетак*.
Усё здолеем* мы, адужым.
Мяне моцна к грудзям прытуліш.
Усё жыццё мы з табою дружым,
Дарагая мая матуля.
Хай даўжэй не бялеюць скроні*,
Вочы свецяцца гэтаксама*.
Я цалую твае далоні,
Мая мілая, добрая мама!

                Хай -- пусть
                хутчэй -- быстрее
                безліч -- множество
                кветак -- цветов
                таты -- папы
                палетак -- поле, огород
                здолеем -- преодолеем
                скроні -- виски
                гэтаксама -- также


Рецензии
Любоў да мамы ў сэрцы! Дзякую!

Нина Агейченко   20.08.2017 13:46     Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.