Никола

Веселинка Стојковић

Никола

Никола на пут креће
Далек несазнан:
Наука његов је сан.

Верује, биће среће,
Као што беше је досад:
Велике школе је рад.

Не,
Пут му ни јуче
не беше од цвећа,
Ни срећа без рада:
Успех не стиже лако,
Ни изненада.

Али,
Кад дође, кад се разлије,
На подвиге нове позив је.

И,
Препрека свака тада
Одлази, без трага.

Никола на пут креће,
Далек, несазнан,
Наука велика његов је,
Његов сан.

(Портретна певанија)


Слика: Александар Саричев


Рецензии