Сидить дядько край вiконця...

Сидить дядько край віконця
Та й їсть сало.Сяє сонце,
Настрій гарний - добре всє.
Глядь - сусід Іван ідє.

"О, здоров, Петро! - той каже. -
Що ти робиш?" - "Ще й питаєш!
Сало їм - шмат свіжини". -
"Дай шматочок і мені".

"Та чого ж... Заходь! У хвіртку
Сунувся Іван, та звідти
Величезний пес Рябко
Загарчав. "Ой, лишенько!

В тебе он який собака!
Страшно йти, так люто гавка".
"Та отож..." - Петро кивнув,
Сало з'їв і позіхнув.


Рецензии