***

На калхозным полі
Маці жыта жала
Сказау сынок здравствуй!
Маці не сказала.

Што злуешся маці
Кідай жыта жаці
Прыходзь да мяне
Будзем панаваці.

Прыйшла маці к сыну
Да іза дварэ стала
А прыйшла нявестка
Здравствуй не сказала.


Нашто табе маці
Што у нас рабіці
Хай ідзе да дочкі
Будзе добра жыці.

Прыйшла маці к дочкі
Ды на кухні стала
А прыйшла дачушка
Слова не сказала.

Дзеці мае дзеці
Я ж вас гадавала
А чагот на старасць
Я ад вас прыждала.

Хатку я прадала
Грошы падзяліла
Божа, ты мой Божа!
Што я нарабіла?

Дочка аграномам
Сын пракурорам
А старая маці
Сядзіць пад заборам.
               

                Дата СССР


Рецензии