Исповедь

             СПОВІДЬ

Вже доля жалібніш кидає,
Найглибші рани гоїть час.
Колиска спокою гойдає
На старість кожного із нас.

Бува ж, прийде лиха година,
І просипається в мені
Бездумний звір. Вмира людина...
І в тім невидимім вогні
Усе прекрасне й світле гине.

Спливає час і тане гнів.
Йде за хвилиною хвилина,
І знову в дивному вогні
Згорає звір. І знов людина
Стежиною крутою скаче
На неприрученім коні.

Сміється часом, часом – плаче,
Радіє, тужить, вболіва,
Примарливі плека надії.
Бо, все ж, не серцем голова,
А серце нею володіє.


Рецензии