Виноват ли я?..

       ХІБА   Я   ВИНЕН?..

Хіба я винен, що не так прожив?
Чи що гріхів придбав собі багато?
Щоб Богові й дияволу служив?
І чи для того народила мати?

Хіба для того сина народив,
Щоб схоронить його у вісімнадцять?
Щоб, випивши сім келехів біди,
Одним, як перст, у старості зостаться?

Хіба ж такий хотів лишити слід?
Чи ж мріяв гнутися від болю як лозина,
Що серцем вмерзла у січневий лід,
Що зламана й не вплетена в корзину?..


Рецензии