До Европи

Було так і так є нині,
Склалось  історично,
Що Європи в Україні
Центр  географічний.
Хоч про це давно всі знали,
Кажуть, що вірніше,
Щоб Європою вважали
Ту, що західніше.
От туди в Європу прагнем
Та  всерйоз, без жартів,
За чуби народ ми тягнем
До  євро стандартів.
В тій Європі, добрі люди,
Що   будемо мати,
Нам по-перше, треба буде
Собі  ладу дати.
Євро ціни та податки,
Та  єврокредити
Заберуть у нас й нащадків,
Що було нажите.
Що таке ці наші гривні?
Пусте місце й годі,
Долари та євро дивні –
Ось, що зараз в моді.
Євро сервіс обіцяють,
Що будемо  мати,
По зубам він усі знають
Нашим депутатам
Демонструють депутати
Вже євро культуру
І публічно можуть дати
В вухо, в пику здуру.
Євро брехні, євро  байки
Працюєте наче б то,
Метушня та тільки лайки,
А людей не бачите.
Ми ж собі Європи кращі,
Заздріть нам, будь ласка.
Баба де скажіть така ще,
Як була Параска.
І нащо ми відкриваєм
Всім свої кордони.
Ми і так прекрасні маєм
Євро лохотрони.
Україно, рідна нене,
Ти ж у нас могутня.
Скажи, хто, коли для мене
За ці євро будні,
За роботу, за мою
Хто дасть євро гроші?
На своєму я стою,
Де, скажи, хороший,
Той, хто правду принесе?
Де він забарився?
А він, мабуть, більш за все,
Ще не народився!


Рецензии