Кiлька запiзнiлих тостiв червоним сухим

За що ми вип'ємо, красуне, вина червоного сухого?
За те, що знову засвітили мені очей твоїх вогні?
За те, що стільки літ минуло, та перетнулися дороги?
За те, що – юному, смішному – колись відмовила мені?

Я справді був смішним і юним, я був таким, яких не люблять.
Таких шпиняють і штовхають, і жити вчать, кому не лінь.
А ще буває, що такого – коли він сам – то кілька чублять,
бо він беззахисний, самотній, його не любить навіть тінь...

Я пам'ятаю мить зізнання, я пам'ятаю мить відмови.
Я пам’ятав і колір сукні, і колір дорогих очей.
Прекрасні і кохані очі колись відмовили в любові...
За те, що було, те, що буде, ми вип'єм... І налиймо ще...


Рецензии
Миклош , прекрасный тост !

Татьяна Кисс   11.12.2016 06:02     Заявить о нарушении
Ну, за прекрасный текст!

Миклош Форма   11.12.2016 08:36   Заявить о нарушении