Про Свiтло

Він тим Світлом не був, але свідчити мав він про Світло.
Вiд Iвана 1:8 UBIO

Про Світло з неба хочу сповідати,
Про диво у Різдвяних самоцвітах,
Коли у бідних яслях  небагатих
Родився Ісус Христос на світі.

Світло з небес з'явилося для люду
Серед темряви, сповненої зла.
"Спасителем мале дитятко буде" -
Блага новина швидко рознеслась.

"Еммануїл —  Бог з нами завжди, всюди!"
“Еммануїл!!— радіє вся Земля!
То ж величайте щиро Бога, люди,
Бо народилось дивне немовля!

Свободу для полоненних в неволі
Та радість для збагнених у житті,
Дар невимовний є для кожній долі
В народженому Господі — Христі.

Співали вбранно ангельскіі хори,
Та "Слава Богу в вишніх" дзвін лунав.
Нехай  людина кожна знов повторить:
"Спасителя нам Бог Предвічний дав!"

Прославьте та радійте, що Бог з нами,
Еммануїл — Син Божий — немовля!
Нехай лунає знов під небесами
Хваління пісня для Христа — Царя!

Різдво настало —  свято дивне зроду!
Велична благодать зійшла з небес
На грішну землю для усіх народів,
Щоб освятити грішних через хрест.

Співаймо: "Слава в вишніх! Слава Богу!",
Що Світло засіяло серед зла,
Що Цар родився в ясельках убогих —
Спасіння ера, як зоря взійшла.

11 грудня 2016


Рецензии
Очень понравилось произведение.

Инна Гунько 2   12.12.2016 10:39     Заявить о нарушении
В названии пропущена буква i

Инна Гунько 2   12.12.2016 10:39   Заявить о нарушении
Инночка, спасибо за отзыв! При сохранении украинская і стирается только в названии. Я видела у других тоже самое. Спасибо за внимательность.

Татьяна Мороз 2   12.12.2016 13:19   Заявить о нарушении
Поставила "i" с английской клавиатуры, приняло. Спасибо ещё раз.

Татьяна Мороз 2   12.12.2016 13:37   Заявить о нарушении