Равновесие

Рівновага

(Сонет)

На цвинтарі з годину я побув
і повернувся в місто аж під вечір.
Усе, що там побачив і відчув,
примусило мене схилити плечі.

А вранці, як тривожний сон відбув,
пірнув у дня міського колотнечу.
Одвічний голос радості почув
із дитсадка, куди зійшлась малеча.

І пережитий смуток відступив.
На інше повернулася увага.
В душі запанувала рівновага.
Незнане з тим зрівнялось, що віджив.

І все, що треба, далі я робив,
як вояк, що на вірність склав присягу.


––––

© Анатолій Загравенко.


Рецензии