***

Маленькі кавалачак хлеба,

Маленькі  глыток віна,

Душа ўзлятае да неба,

Бо к Госпаду прагне яна.

 

Успамін  пра Хрыста ўкрыжыванне,

Пакуты, пралітую кроў…

Чакаў люд за грэх пакаранне-

З’явілася свету Любоў.


Свае працягнуў Ён далоні

І першы зрабіў к табе крок,

Каб болей не жыў ты ў палоне

Падману,  граху  і  трывог.

 

Каб мог ты ўбачыць аднойчы

Сапраўднае  з  неба  Святло,

Маліцца каб мог: «Авва, Ойча» -

Збаўленне ў жыццё нам прыйшло.

 

Не страціла  моц  кроў  святая,

І  літасць Яго зноў і зноў…

Ен  побач,  Ен шчасця  жадае.

Ен – Госпад і Бог, Ен – Любоў!

 


Рецензии