Днiпро

Обробка твору Л.Боровіковського
«Дніпр»
Над дніпровськими лісами
Темна нічка розіп’ялась;
Дніпр крутими берегами
Ніччю дуже розігравсь.

Місяць плава над лісами;
Вже давно нема вогнів;
Небо жевріє зірками...
Дніпре, прадіду віків!

Славу давню України
Рознеси в далекий край
І князів святії тайни
Перед світом не скривай!

Срібним плеском хвиль глибоких
Розкажи нам про дідів
Казку добристей високих;
Славних тих минулих днів.

Хай твої хвилясті води
Живлять наш зелений край.
Де б ні жив я, де б ні був я
Ти мене не забувай.


Рецензии