Памяць

Мiнулая вайна яшчэ
Жыве у пасляваенным пакаленнi,
У памяцi цёмных начэй,
У адгалосках сумракау таемных.

Жыве у помнiках журбой,
I на магiлах брацкiх спiць,
У скорбных надпiсах мальбой,
Камком у горле перцяшыць...

Тут пахаваны смерць i слёзы,
Каханне, маладосцi пыл...
Шумяць ля помнiкау бярозы,
Кранае сэрца боль магiл...


Рецензии