Недавно я побачила вiйну

Недавно я "побачила війну"...
Страшну війну! Жорстоку , аж до краю...
Я навіть слів потрібних не знайду,
Щоб описати все , що відчуваю...

Цей чоловік ще зовсім молодий,
Вона йому понІвечила долю:
Забрала скарб , занадто дорогий -
Скалічила!....За НАШУ з ВАМИ Волю!

О! Скільки ж тих поламаних життів ,
І втрачених ... І навіть вже забутих!..
Країна вже захрипла від плачів...
Лише молИтви материнські чути...

О, Боже милий!.. Скільки матерів ,
Горнувши до грудей сина -каліку,
Хвалили Господа за те, що... ЖИВИЙ! він ...
Й прокляття слали ворогу довіку...
*****
...Я хочу , щоб портрет таких героїв
Висів у кожній хаті депутата ,
Щоб пам'ятали! -за солдатські долі ,
Прийде той час , коли буде розплата!

*****
...Цей хлопець, який вирвався з руїн ,
Є справжній образ неньки -України ...
Скаліченої... Й ГОРДОЇ , як він!
Яких ніхто! не схилить на коліна !


Рецензии