Майстор ежко

Генка Богданова

Седнал Ежко навънка
под разцъфтялата трънка
на Комар  риза да крои,
с шевици да я украси.
Хем шие, хем си припява:
- Голямо чудо ще става,
Комар се жени за жаба-
по-стара от моята баба.
Грозна е и пъпчива,
и я за булка не бива.
Ала е Жаба богата
с три стада въшки рогати,
с пет стада бълхи скокливи
и сто мушици игриви.
Ще се ожени,няма как,
щом има слава на бедняк.
по цял ден свири,играе
и да работи не знае.


Рецензии