Палавото коте

Автор: Генка Богданова

Коте мое мило,
де ли си се скрило?
Търся те по двора
с тебе да говоря.

Мама ми се мръщи,
гони ме от къщи.
Мойта баба стара
много ми се кара.

Питат за кълбото,
търсят  плетивото,
но при мен ги няма.
Ах,беда голяма!

Мислят,че вината
е у мен самата.
Казвай,коте мило
ти ли си ги скрило?


Рецензии