Ыркыд, ыркыд талун енэж...

 Ыркыд,ыркыд талун енэж,
 но аслым ,дума вылын бур.
 Пыр локтэ юрэ, айлэн зiльлун,
 сы киэн вочлэм керка,
 мамлэн шаньлун,
 да керка водз помын, кор сюр.

 Кэть и ыркыд енэж овлэ,
 но талун долыд мыйке мен.

 И быттьэ лолэ сьыланкыв мен сьылэ,
 и шондi эшиньэ пыр сэн.
 Маме печкысе пач дорын,
 маме путшкусе пач дорын,
 маме ,мича латшсэ, кыйе мен.

 И бара рыт и ыркыд енэж,
 но гортын шоныд,югыд век.
 И рытсэ колльэдлыны волэ
 Лиза тьэт и Максим дед.
 И бара  со тай ,маме печкэ,
 кыйе маме шоныд латш.

 Но и мед,коть ыркыд енэж
 айлэн зiльлун юрын век.
 Айе стружитэ,яйе пилитэ,
 айе карэ пельса-бак.
 Кэть сэн капустатэ солав,
 кэть и ва тэ видзан сэн,
 тайэ мойд моз олан-вылан
 войын вэтэн локтэ мен.


Рецензии