До последен дъх

 

Тичам по Млечния път

 

светят прашинки по сандалите ми

от пътищата

по които те търсих

 

угасна огънят в косите ми

сиви облаци плуват в очите ми

сините

 

само птичето в душата ми

пее за теб

теб чака

 

Пребродих земята

преплавах моретата

 

няма те

 

сега тичам сред звездите

там те търся

там те чакам

 

 

Ружа Велчева


Рецензии