Вагоме слово як знайти?

О, нене рідна Україно,
Вагоме слово, як знайти?
Оте - найкраще і єдине,
Щоб в кожне серце увійти

І зупинити, й об'єднати,
Окрилити і вберегти,
Щоб жити і не воювати,
І зла дорогою не йти.

Не наш це шлях, це є облуда,
Щоби розбрат між нас чинить,
Ми всі однакові. Ми - люди.
Всі хочемо у мирі жить.

І цінності людські - єдині,
Злочинний неприйнятний світ.
Цінуємо батьків святині,
Передаємо з роду в рід.

То що штовхає нас, слов'яни,
На злість і кровопролиття?
Чому сьогодні Бог не з нами?
Бо нищимо своє життя

І блудословам у догоду
У злобі чубимось, брати,
З неправдою вкладаємо угоду.
Самі для себе вбивці і кати.

Шукаймо ворогів у хаті.
Вони волають поміж нас.
Брехливі, жадібні, пихаті
Нам вказують дороговказ.

Тож, знімемо з очей полуду,
Від бруду вимиєм хати,
І ситу зграю цю облудну
В чужі відправимо світи.

І запанує мир в країнах,
І в поле вийдуть сіячі,
І буде злагода в родинах,
Коли сховаємо мечі.


Рецензии